Een specialist voor arbeidsrecht advies: wanneer heeft u die nodig?

Specialist geeft arbeidsrecht advies

Als ondernemer met personeel krijgt u ongetwijfeld te maken met heel veel wetten en regels met betrekking tot arbeidsrecht. Deze wetten veranderen bovendien regelmatig. Als werkgever kunt u hier simpelweg niet altijd van op de hoogte blijven, want u moet zich met verschillende zaken tegelijkertijd bezig houden. In sommige gevallen is het dan ook beter om een specialist voor arbeidsrecht advies in te schakelen. Maar wanneer schakelt u de hulp van een specialist in? Wij vertellen er meer over.

Een werknemer ontslaan

Het ontslag van een werknemer is voor niemand een prettige gebeurtenis. Helaas komt het wel eens voor dat het de beste oplossing is. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin een werknemer slecht functioneert, of wanneer uw bedrijf in een crisis zit en om financiële redenen iemand moet ontslaan. Ontslag mag niet zomaar plaatsvinden, want het gaat gepaard met extra kosten. Een ontslagvergoeding bijvoorbeeld. Daarom is het voor u als werkgever belangrijk om u goed op het ontslag voor te bereiden, bijvoorbeeld door arbeidsrecht advies te vragen.

Bij een arbeidsconflict

In het geval van een arbeidsconflict is het altijd verstandig om professionele hulp in te schakelen. U wilt er natuurlijk voor zorgen dat een conflict zo snel mogelijk opgelost wordt, en dat er een oplossing komt waarin zowel u als de tegenpartij zich kunnen vinden. Een adviseur geeft u tips om tot deze oplossing te komen, en kan bovendien als mediator optreden. U gaat dan samen om tafel zitten om de situatie te bespreken, en op een nette manier op te lossen.

Voor vragen over wetten en regels

In Nederland veranderen er jaarlijks gemiddeld zo’n 25 wetten op het gebied van P&O en HRM. Als ondernemer bent u waarschijnlijk niet bezig met het op de voet volgen van deze wetten en regels. Een arbeidsrecht specialist doet dat wel. U kunt hier dus ook terecht bij vragen en voor persoonlijk advies over de wetten en regels die van toepassing zijn op uw situatie.

Heeft u een arbeidsrecht specialist nodig omdat u een vraag heeft? Neem dan contact met ons op, en wij helpen u met het vinden van de specialist die al uw vragen kan beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *