Hoe een mediator helpt bij scheiding

Voordelen van mediation bij scheiden

Scheiden is nooit makkelijk. Het is een emotionele gebeurtenis, waar u ongetwijfeld wel wat hulp bij kunt gebruiken. Daarom wordt er vaak gekozen voor mediation, een derde die gesprekken met u en uw ex-partner begeleidt om zo tot oplossingen te komen waar beide partijen zich in kunnen vinden. De afspraken worden door de professionele mediator op papier gezet. Dit is een rustigere, vriendelijkere manier van scheiden dan wanneer de zaak voor de rechter komt. Wij vertellen er in dit blog meer over.

Onderlinge communicatie

Voor iedereen is het fijn wanneer u en uw ex-partner ook na de scheiding nog goed met elkaar om kunnen gaan, vooral wanneer er kinderen bij de situatie betrokken zijn. Een mediator kiest geen partij, maar probeert jullie beide te begrijpen. Zo wordt een goede communicatie bevorderd. Onder professionele begeleiding gaan jullie het gesprek met elkaar aan, waardoor de kans op escalatie klein is. Misverstanden en verkeerd geïnterpreteerde bedoelingen worden zo voorkomen.

Geen ‘winnaar’ en geen ‘verliezer’

Wanneer een rechter de beslissingen maakt bij een scheiding is er altijd sprake van een ‘winnaar’ en een ‘verliezer’. Dat is bij mediation niet het geval. Er wordt op zoek gegaan naar een oplossing waar jullie zich beiden in kunnen vinden. U en uw ex-partner hebben evenveel inspraak om tot een alternatief te komen waar u het allebei mee eens bent.

Sneller en goedkoper

Bij mediation krijgen u en uw ex-partner hulp van een enkele mediator. Dit is een stuk voordeliger dan wanneer u beide een advocaat in moet schakelen. Bovendien worden de communicatielijnen kort gehouden. Daardoor gaat de scheiding sneller, wat ook op de kosten bespaart.

De situatie verwerken

Een scheiding is nooit makkelijk. Het heeft een grote impact op uw leven. Daarom vinden veel mensen mediation een prettiger alternatief. Het helpt met het verwerken van de situatie. U wordt aangespoord om een goed gesprek met elkaar te voeren en de situatie te accepteren. De benadering wat betreft de mediation (wilt u het bijvoorbeeld strikt zakelijke houden of ook over de oorzaak praten) spreekt u vooraf met de mediator af.

Wij helpen u graag met het vinden van een professional wat betreft mediation die u bij uw scheiding verder kan helpen. Bijvoorbeeld deze mediator in Zoetermeer. Voor meer informatie en een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *