Na scheiden nog samenwonen, kan dat?

Samenwonen na een echtscheiding

Bij een echtscheiding komen er een boel zaken kijken, waaronder wensen en belangen van beiden partijen. Zo kan het voorkomen dat je het moeilijk vindt om je huis en je partner (daadwerkelijk) te verlaten. Bij de meeste scheidingen zit samenwonen er niet meer in, maar er zijn gevallen waarin samen blijven wonen gewenst is. Is het mogelijk om samen te blijven wonen na een scheiding? Lees snel ons blog.

Wanneer samen blijven wonen?

Bij een echtscheiding moet je een boel regelen, vooral als je ook samen een koophuis hebt. Het kan gewenst zijn om nog even samen te blijven wonen om jezelf en elkaar de tijd te geven dit allemaal goed af te ronden. Vooral als de ene partner meer verdient dan de andere, kan het prettig zijn als de partner die minder verdient zich nog even geen zorgen hoeft te maken om de financiële situatie. Ook kan het jullie beiden wat tijd geven om je voor te bereiden op een nieuwe fase in je leven. Als jullie op goede voet uit elkaar gaan en er geen sprake is van een vechtscheiding, kan het dus goed mogelijk zijn om (tijdelijk) samen te blijven wonen.

Waarop letten?

Als er sprake is van één partner die meer verdient dan de ander, kan een scheiding lastig zijn voor de partner die het minst verdient. Het is dan ook vaak een reden om samen te blijven wonen. Het kan echter wel zo zijn dat de minstverdienende partner hierdoor bepaalde toeslagen misloopt. Doe hier dus goed onderzoek naar en vraag desnoods om professioneel advies bij een expert zoals Resolve mediation.

Afhankelijk van de situatie is het dus goed mogelijk om (tijdelijk) samen te blijven wonen na een echtscheiding. Herken jij je in dit verhaal en/of heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? stel ze dan gerust via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *