Mediation bij scheiden in Amsterdam: wat houdt het precies in?

Mediation bij scheiden in Amsterdam

Een scheiding is in de meeste gevallen een zeer emotionele gebeurtenis die zeker niet gemakkelijk is. Steeds meer mensen kiezen daarom voor mediation bij scheiden in Amsterdam. Dit wordt als een meer prettige manier van scheiden ervaren, omdat goede communicatie erbij centraal staat. In dit blog vertellen we meer over wat mediation bij een scheiding precies inhoudt, en waarom er vaak voor deze optie gekozen wordt.

Wat is mediation?

Mediation is het oplossen van een geschil door de partijen zelf, onder leiding van een onafhankelijke derde. Bij een scheiding betekent dit dat u en uw ex-partner samen om tafel gaat om de afspraken te maken. De mediator is opgeleid om de gesprekken in goede banen te leiden. Er wordt niet gekeken naar wie zijn of haar zin krijgt, maar er wordt juist een oplossing gevonden waarin beide partijen zich kunnen vinden. Hierbij hoeft niet naar de rechter gestapt te worden. Komen beide partijen er echt niet uit? Dan kan dit altijd nog. De afspraken worden door de mediator duidelijk op papier vastgelegd. Voor veel mensen is dit een veel prettigere manier van scheiden.

De voordelen van mediation bij een scheiding

We zetten de voordelen van mediation bij een scheiding even handig voor u op een rij:

  • Er is geen ‘winnaar’ of ‘verliezer’
  • Goede communicatie wordt gestimuleerd, wat altijd prettig is, maar vooral wanneer kinderen bij de scheiding betrokken zijn
  • Mediation is vaak minder belastend dan een langdurige juridische procedure
  • Mediation gaat een stuk sneller omdat er korte communicatielijnen gehanteerd worden
  • Het proces gaat sneller en er hoeft slechts een specialist ingeschakeld worden, waardoor mediation vaak wat goedkoper is

Wat zijn de voorwaarden?

Zijn er nog voorwaarden verbonden aan scheiden via mediation? Over het algemeen is er slechts een grote voorwaarde: zowel u als uw ex-partner moeten open staan voor het proces. Wanneer een of beide partijen niet in gesprek met elkaar willen gaan, en niet samen tot een oplossing willen komen, heeft mediation geen zin. Ook moet er rekening gehouden worden met het feit dat mediation niet bedoeld is om de relatie te redden.

Voor mediation bij scheiden in Amsterdam kunnen wij zeker Resolve Visie scheidingsmediation aanbevelen. Heeft u nog vragen over mediation? Neem dan gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *