Waarop moet u letten bij het inschakelen van een letselschade advocaat?

Heeft u letsel opgelopen?

Heeft u letselschade opgelopen door de schuld van een ander? Dan moet de schade vergoed worden door deze andere partij. Waar u echter recht op heeft, is voor veel slachtoffers lastig vast te stellen. Wij raden daarom ook altijd aan om de hulp in te schakelen van een goede letselschade advocaat in Nijmegen. Maar hoe vindt u een geschikte letselschade advocaat? Wij vertellen u er meer over.

Schakel professionele hulp in

Wanneer u letselschade opgelopen heeft, adviseren wij om de hulp in te schakelen van een letselschade advocaat. Deze advocaat kan u tijdens het hele proces bijstaan. Van het aansprakelijk stellen van de persoon die het letsel veroorzaakt heeft, tot in sommige gevallen een rechtszaak. De volgende werkzaamheden vallen onder de verantwoordelijkheid van de letselschade advocaat in Nijmegen:

  • Het bewijsmateriaal verzamelen
  • Een aansprakelijkstelling in orde maken
  • De schadeposten verzamelen en indienen
  • Onderhandelen over de mate van aansprakelijkheid
  • De mogelijke smartengeld vergoeding berekenen

Zo vindt u de juiste letselschade advocaat

Maar hoe vindt u nu een goede letselschade advocaat in Nijmegen, en voorkomt u dat u ontevreden bent met de advocaat? Wij geven een aantal tips:

  1. Bel de advocaat eerst. Tijdens een telefoongesprek krijgt u vaak al een indruk of de advocaat voor u geschikt is.
  2. Kies voor een advocaat die gespecialiseerd is in letselschade.
  3. Stel de vraag aan de advocaat zelf: waarom zou ik voor u moeten kiezen?
  4. Maak een lijstje van andere vragen die u nog meer wilt stellen. Het is verstandig om deze vooraf op te schrijven, zodat u goed voorbereid bent.
  5. Ga op uw gevoel af. Soms ‘voelt’ het niet helemaal goed met een bepaalde advocaat. Zo kunt u het idee hebben dat de advocaat alleen maar zegt wat u wilt horen, en daarbij niet realistisch is. Dit gevoel blijkt vaak te kloppen. Kies dan ook niet voor deze advocaat, maar zoek dan nog even verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *