Juridisch werkgeverschap uitbesteden, wat betekent dat?

Uitbesteden van juridisch werkgeverschap

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor uw werknemers, en daar komt flink wat administratie bij kijken. Helaas nemen deze administratieve werkzaamheden veel tijd en energie in beslag. Daarom kiezen steeds meer ondernemers ervoor om hun administratie uit te besteden door middel van payroll. In feite betekent dit dat u uw juridisch werkgeverschap uit handen geeft aan het payrollbedrijf. Maar wat betekent dit precies?

De werkzaamheden van het payrollbedrijf

Wanneer u de keuze maakt voor payroll, laat u de personeelsadministratie over aan het payrollbureau. Dit bedrijf wordt dan onder andere verantwoordelijk voor de verwerking van het salaris en de betaling, het maken van de arbeidsovereenkomsten en het afdragen van de premies. Aangezien het altijd professionals zijn die bij deze bureaus werken, kunt u erop rekenen dat er gehandeld wordt volgens de cao en de laatste wet- en regelgeving. Bovendien neemt het payrollbedrijf alle werkgeversrisico’s op zich. Wordt een van uw medewerkers bijvoorbeeld arbeidsongeschikt? Dan zorgt het payrollbureau voor doorbetaling. Ook zal het bedrijf de begeleiding van deze medewerker op zich nemen volgens de ‘wet verbetering poortwachter’.

Waar bent u zelf verantwoordelijk voor?

Het feit dat u het juridisch werkgeverschap aan het payrollbedrijf uitbesteedt, betekent niet dat u zelf geen inspraak of verantwoordelijkheden meer heeft. U blijft namelijk uitvoerend werkgever. Dit betekent dat u onder andere de sollicitatieprocedures van uw toekomstige werknemers uitvoert. Zo weet u zeker dat er werknemers aangenomen worden die ook echt binnen de cultuur van uw bedrijf passen. Wanneer u vragen heeft tijdens het proces, kunt u echter wel altijd terecht bij het payrollbedrijf. Zij kunnen u tevens helpen met het opstellen van de arbeidsvoorwaarden. U bent ook nog altijd verantwoordelijk voor het functioneren van uw werknemers. Het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken vallen dan ook nog binnen uw taken. Bovendien bent u verantwoordelijk voor het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving.

Kies voor payrolling

Kortom, wanneer u kiest voor payrolling en dus het juridisch werkgeverschap uit handen geeft, hoeft u veel minder tijd te besteden aan administratieve werkzaamheden, kunt u rekenen op hulp bij het begeleiden van arbeidsongeschikte medewerkers en kunt u altijd bij een professional terecht wanneer u personeelsgerelateerde vragen heeft. U behoudt gewoon het werkgeverschap en heeft nog altijd de verantwoordelijkheid op de werkvloer. Ontdek wat payrolling precies voor uw bedrijf kan betekenen, en maak een afspraak met een betrouwbaar payrollbureau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *