Contactverbod na stalken

Contactverbod na stalken

Er zijn velen die wel eens last hebben gehad van een vervelende ex. Wat u ook zegt, deze houdt niet op met bellen, smsen, appen of je ‘toevallig’ tegenkomen. Zeker als u deze persoon al een paar keer gewaarschuwd heeft dat u hier niet op zit te wachten, kan dit vervelend worden. Dan kan de maat op den duur ook vol zijn en kunt u overgaan tot een contactverbod. Maar dit gebeurt niet alleen bij alledaagse mensen maar ook bij mensen die volop in de “spotlight staan”. Zo ook bij Kendall Jenner, een bekend model. Zij werd uitgescholden door haar stalker. Laatstgenoemde kon ook nog eens precies beschrijven waar hij Kendall overal gezien heeft. Zoals u merkt kunnen stalkers ver gaan. En uiteindelijk kunt u niet anders dan overgaan tot een contactverbod.

De gevolgen van het stalken

De stalker die Kendall stalkte mag op geen enkele wijze contact opnemen met Kendall. Ook is hij verplicht om 100 meter afstand te houden van de eiser. De stalker heeft het dermate verbruikt dat het contactverbod wordt omschreven als permanent. Maar voorlopig geldt het voor de komende 3 jaar. Zoals u merkt hebben zowel sterren als normale mensen last van stalkers. Weet wel dat er altijd de mogelijkheid bestaat tot een contactverbod. Zo krijgt u weer de rust in uw leven terug die u allang niet meer heeft gehad.

Realiseren van een contactverbod

Het is niet mogelijk om zomaar een contactverbod op te leggen. U moet kunnen aantonen waarom het noodzakelijk is om een contactverbod op te leggen. Het kan zijn dat u een ex of stalker heeft die na herhaaldelijk waarschuwen niet van ophouden weet. Dit kan een nadelig effect hebben op uw welzijn en uw persoonlijke leven. Zo kunt u continu last hebben van negatieve emoties en gevoelens. Als u dit allemaal ervaart, heeft u genoeg redenen om een contactverbod aan te vragen. Hiervoor kunt u ook de hulp inschakelen van een goed en ervaren advocatenkantoor.

Schakel een advocatenkantoor in

Wilt u dat het contactverbod zo snel mogelijk in werking treedt? Schakel dan een professioneel advocatenkantoor in. Zo staat u sterker in uw schoenen en ook weten zij alle procedures die gevolgd dienen te worden. Ook kunnen zij uw zaak beter verwoorden, zodat het contactverbod er ook echt komt. Tevens krijgt u passend advies over welke stappen u het beste zelf kunt nemen. Zo wordt de kwaliteit van leven een stuk sneller beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *