Een echtscheiding via internet: hoe werkt het?

Scheiden zonder advocaat

Een scheiding is natuurlijk geen makkelijke periode. Het gaat immers gepaard met flink wat emoties. Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat u en uw ex-partner erge ruzie hebben, of dat u het niet eens bent met de afspraken over de scheiding. In dit soort gevallen is het vaak niet nodig om een advocaat in te schakelen. U kunt de echtscheiding via internet regelen. Dat is niet alleen een stuk goedkoper, maar gaat ook sneller. Hoe zo’n online echtscheiding precies werkt, leest u in dit blog.

Heeft u een advocaat nodig?

Wanneer u gaat scheiden, zijn er een aantal mogelijkheden wat betreft de advocaat. U kunt ervoor kiezen om elk een eigen advocaat in te schakelen. Wanneer u met ruzie uit elkaar gaat, is dit vaak de meest verstandige optie. Uw eigen advocaat komt op voor uw belangen, en zorgt ervoor dat er zo veel mogelijk een weg gevonden wordt waarin u zich beiden kunt vinden. U kunt er ook voor kiezen om samen een echtscheidingsadvocaat te nemen. Dat is een verstandige optie wanneer u geen ruzie heeft, maar het over bepaalde punten niet eens bent. Bent u het wel met elkaar eens over de details van uw echtscheiding, dan kunt u alles ook via internet regelen.

Zo werkt scheiden via internet

Een scheiding via internet is snel en relatief goedkoop. U schrijft zich online in, en maakt een belafspraak. Na deze afspraak stelt de het bedrijf dat u gekozen heeft een concept-echtscheidingsconvenant en, wanneer nodig, een concept-ouderschapsplan op. Dit ontvangt u via de mail. Gaat u ermee akkoord, dan wordt het nagekeken door een advocaat. De advocaat dient, als alles goed is, het verzoekschrift in. Binnen 4 weken doet de rechtbank een uitspraak, en zijn jullie gescheiden. Wanneer u en uw ex-partner het over de afspraken eens zijn, is dit verreweg de makkelijkste manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *