De voordelen van snel online scheiden? Lees ze hier!

Snel scheiden online

Tegenwoordig is scheiden eenvoudiger dan ooit tevoren. Dit door de digitale initiatieven die er voorhanden zijn. Steeds meer mensen maakten de keuze voor online scheiden. Deze vorm van scheiden krijgt echter ook felle kritiek van advocaten. Waarom? Ieder jaar besluiten ruim 35.000 paren een punt te zetten achter hun huwelijk. Doorgaans werd een echtscheiding door advocaten afgehandeld. Dit kwam niet alleen omdat een advocaat ingeschakeld moest worden bij het indienen van een verzoekschrift bij de rechter, maar ook door de juridische kennis waarover zij beschikken. Digitalisering heeft ervoor gezorgd dat een scheiding eenvoudige online plaats kan vinden. Hoe online scheiden precies? En wat zijn de voordelen van snel online scheiden? Je leest het in dit blog.

Nieuwe digitale initiatieven

Er worden digitaal vele juridische diensten aangeboden. Zo helpt de overheid ook mee in het financieren van zo pijnloos mogelijke scheidingen. Onlangs werd rechtwijzer.nl gelanceerd. Een website van de overheid met als doel conflicten tussen partners te voorkomen. Zo kunnen ex-partners via een chat afspraken maken over de alimentatie en een eventuele omgangsregeling voor de kinderen. Deze afspraken worden vervolgens online getoetst door een advocaat-beoordelaar. De overheid is overigens niet de enige partij die digitale initiatieven heeft tot het vereenvoudigen van een echtscheiding. Ook het bedrijfsleven biedt initiatieven, hoewel deze niet onder de advocatuur vallen. De kritiek van advocaten op online initiatieven is dat ze in hun ogen niet zorgvuldig te werk zouden gaan, dat scheidingen te complex zijn om online te ‘regelen’ en dat er geconcurreerd wordt op de kosten.

Voordelen van scheiden online

Veel mensen zien op tegen de facturen van een advocaat. Advocaten zijn namelijk zeer zeker niet goedkoop. Ook kan een een advocaat escalerend werken. Een platform voor online scheiden doet een beroep op de zelfstandigheid van de ex-partners in het zo goed mogelijk regelen van hun scheiding. Zij kunnen namelijk ook genoeg zelf doen. Een groot voordeel van scheiden online is dat dit sneller en, daarmee, veel goedkoper is. Samen komen ex-partners ook tot afspraken die voor beiden werken. Zo krijgen klanten documenten die aan eisen van de rechter voldoen, waardoor zij zelf niet via Google op zoek hoeven gaan naar informatie. Ook worden partners aangesproken op hun vaardigheden tot onderhandelen. Kortom, scheiden online is zeker geen verkeerd idee. Denkt je dat dit voor jou en je partner wel eens de juiste oplossing zou kunnen zijn? Ga dan op zoek naar een ervaren bureau in online scheiden dat je hierbij kan ondersteunen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *